[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

Takmičenje iz srpskog i bosanskog jezika

28. V 2022. 

Na općinskom takmičenju iz srpskog jezika koje je održano 26. II 2022. godine učenica petog razreda, Ema Demirović je osvojila II mjesto, mentor Emina Pepić. Takođe, učenik petog razreda, Erkan Hadžić je osvojio III mjesto, mentor Nevzeta Bakić.

Na okružnom takmičenju održanom 9. IV 2022. godine u Kraljevu Erkan Hadžić je osvojio III mjesto, pod mentorstvom nastavnice Nevzete Bakić.

Nastavi sa čitanjem

SVE TE TUTINSKE LEPOTE

24.5.2022. god

U cilju istraživanja, posjete i slikanja prirodnih ljepota i turističkih potencijala opstine Tutin, danas je Učenički parlament OŠ ,,Vuk Karadžić" imao tu čast i zadovoljstvo da obiđe MC Ribarić.

Djeca su, prije svega, uživala u ljepotama ovog kraja, a jedan od najvećih turističkih potencijala naše Opštine je zasigurno jezero Gazivode, ili ti ribarićko jezero, odakle smo i krenuli našu današnju posjetu. Da voda odmara i smiruje to smo se mogli uvjeriti sami! Obilaskom "pazarske plaže" stiče se utisak koliko malo treba da se životna sredina uredi i dovede u idealni sklad. Učenici su imali priliku da slušaju o nastanku jezera i koje su sve riblje vrste zastupljene. Poslije toga smo obišli i Manastir Crna Reka, koji po svom stilu predstavlja jedan od rijetkih na našim prostorima, jer je kompletan dio smješten u stijenu. Mnogi ga nazivaju i "mali Ostrog".

Nastavi sa čitanjem

PUTEM ČAROBNE DONJE PEŠTERI

23.5.2022. god.
Članovi učeničkog parlamenta OŠ ,,Vuk Karadžić" nastavili su svoje putovanje kroz prirodna bogatstva naše Opštine. Nova destinacija je bila Donja Pešter.
Putovanje smo započeli sa mjesta Ostrijelo, odakle se prostire predivan pogled na Koštampolje. Zatim smo nastavili put Delimeđa, koje nas je oduševilo kako svojom infrastrukturom, tako i požrtvovanošću mještana da doprinesu razvoju svog kraja. Jedna od zanimljivosti u Delimeđu bio je Uvor - mjesto gdje uvire rijeka i izbija u Raški. Druženje smo nastavili na odmaralištu Lisova. Uz prijatan razgovor, čuli smo mnogo zanimljivih informacija vezanih za pomenuti predeo. Učenici su imali priliku da vide i novonastalo jezero. Ovo naše putovanje nastavili smo prema Baćici, gde smo posetili izvore Vodenice i Kron. Poslednja destinacija bilo je izletište i hajrat Bukovik.

Nastavi sa čitanjem

UPOZNAJEMO LEPOTE NAŠEG KRAJA

22.5.2022. god. 

                    

Članovi Učeničkog parlamenta OŠ ,,Vuk Karadžić“ u Tutinu danas su imali priliku da upoznaju, a i prepoznaju prirodna blaga Opštine Tutin. Naime, direktor Centra za kulturu, turizam, omladinu i sport u Tutinu – Rifat Zahitović obezbijedio je za naše učenike, članove Parlamenta, hranu, piće i prevoz mojstirskim krajem, i odžao predavanja o zanimljivostima ovog dijela naše Opštine. Svoje znanje o izvorištu Miljina glava, kolibi na Ponoru i planinskom vrhu Javor nesebično je podijelio sa njima. Na taj način današnje druženje imalo je prvenstveno edukativan karakter. Prevozom i pješačkom turom naizmenično obišli su pomenuta mjesta, informisali se o njihovim odlikama, geografskom položaju, klimatskim faktorima, vegetaciji, životinjskim i biljnim vrstama... U povratku svi su imali jedinstven zaključak – da je priroda najbolji lijek koji život nudi, a današnja ekskurzija u prirodi iskustvo zlata vrijedno!

Nastavi sa čitanjem

Maj - mjesec matematike

20.5.2022. god.

Godinama unazad Učenički parlament OŠ ,,Vuk Karadžić" u Tutinu aktivno djeluje i sudjeluje u svim događajima i manifestacijama, koji su značajni za njihov lični razvoj. Na taj način obrazovanje je dobilo novu dimenziju i svrhu.  Od 2012. godine obeležava se Maj - mjesec matematike. Kroz niz aktivnosti, logičkih igara, edukativnih igara, mozgalica, zanimljivosti iz oblasti matematike, želeli smo da pokažemo našim vršnjacima da matematika ima i onu drugu, zanimljivu stranu. Da možemo da se družimo, zabavljamo i razvijamo logičko zaključivanje. Na manifestaciji, održanoj na Trgu Šemsudina Kučevića, mališani su imali priliku da se oprobaju u igranju šaha, u slaganju Rubikove kocke, da rešavaju sudoku,  prave mrežu geometrijskih tijela, nauče brzo množenje i dijeljenje, prave origami... Predstavljen je Zlatni presek u arhitekturi, u prirodi, u umetnosti, kao i zlatni presek čoveka.

Nastavi sa čitanjem