[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

AKREDITOVANI SEMINAR ,,PRAVOPISNA NORMA BOSANSKOG JEZIKA"

27. decembar. 2023.

Bošnjačko nacionalno vijeće je, u saradnji sa Centrom za unapređenje obrazovanja i odgoja na bosanskom jeziku "Isa-beg Ishaković", dana 23. 12. 2023. godine, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Tutinu, organiziralo program stručnog usavršavanja “Pravopisna norma bosanskog jezika”.

Cilj programa stručnog usavršavanja je unapređivanje kvaliteta nastave na bosanskom jeziku, a namijenjen je nastavnicima razredne nastave koji nastavu izvode na bosanskom jeziku na teritoriji Tutina.  

Predavači na programu su bili dr. Adnan Bjelak, MA Ersan Muhović, Mr. Elvira Đekić i MA Ajla Selimović.

  

Nastavi sa čitanjem

OBRADA NARODNE PJESME ,,DIVNA, DIVNA"

26.decembar 2023.

Na času muzičke kulture, učenici petog razreda izveli su narodnu pjesmu "Divna, divna", pjevajući, izvodeći ritam i igrajući.

Nastavnica muzičke kulture, Dženana Šaljić ističe važnost izvođenja narodne muzike uz igru i izvođenje ritma, koje često doprinosi bogatstvu kulturnog izraza, spajajući tradicionalne elemente s emocionalnim izrazom. Ova kombinacija omogućava učenicima da prenesu priče i osjećaje na jedinstven način, često podstičući zajednički duh i povezanost među njima.

  

PREDSTAVNICI AMBASADE JAPANA U POSJETI OŠ „VUK KARADŽIĆ“ IO DUBOVO

6.decembar 2023.

Predstavnici Ambasade Japana u Srbiji posjetili su  OŠ „Vuk Karadžić“, IO Dubovo, gdje je 2016. godine realizovan projekat zamjene krova na školi u ovom izdvojenom odjeljenju. U srdačnom i prijateljskom razgovoru gospodin Sokol Kitađima i direktorka škole Sadeta Nasufović istakli su da je na obostrano zadovoljstvo uspješno realizovan projekat zamjene krova, te da su uslovi za rad unaprijeđeni i da postoji prostor za dalji napredak i saradnju.

 

Nastavi sa čitanjem

POZORIŠTE IZ BEOGRADA JE STIGLO I U NAŠ GRAD

25. oktobar 2023. 

Pozorišna predstava „Pipi Duga Čarapa“ privukla je posebnu pažnju naše djece u srijedu 25.10.2023. godine, koja se odigrala u Domu kulture u Tutinu.

Učenici OŠ „Vuk Karadžić “ su imali prilike da se upoznaju sa  lijepom i duhovitom interaktivnom pričom jedne neobične djevojčice i njenim avanturama. Djeca su aktivno učestvovala tokom cijele predstave, pjevali i smijali se jer im je Pipi na maštovit način prikazala sav sadržaj predstave. Ono što je jako važno ova predstava je kod djece probudila svijest o jednakosti i prihvatanju različitosti, a takođe podstiče djecu na maštu i igru. Na kraju nam je poslala  poruku da je važno drugarstvo, igra, smijeh i ljubav prema cijelom svijetu.

  

Nastavi sa čitanjem