[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

KONKURS - VOLIM BIOLOGIJU

17.6.2023.

Centar za obrazovnu tehnologiju, metodičko usavršavanje i karijerno vođenje nastavnika biologije raspisao je Konkurs VOLIM BIOLOGIJU. Konkurs je bio otvoren od 1. februara 2023. g. do 15. maja 2023. godine.

Na Konkurs su se mogli prijaviti učenici i učenice osnovnih i srednjih škola koji žele da predstave rezultate svog angažovanja u kreiranju i primeni obrazovne tehnologije u nastavnim i vannastavnim aktivnostima (u okviru realizacije različitih bioloških nastavnih sadržaja).

Učenica naše škole Ema Demirović je sa svojom nastavnicom biologije prikupila dokumentaciju za konkursnu prijavu i u vrlo jakoj konkurenciji, medju učenicima iz cele Srbije, Ema je bila najbolja, osvojivši prvu nagradu.

Prezentacija najboljih učeničkih radova i dodela nagrada organizovana je na Biološkom fakultetu u Beogradu.

REZULTATI KONKURSA POKAŽIMO ŽIVOTINJAMA KOLIKO IH VOLIMO 2023.

16.6.2023.

Početkom marta ekološki časopis ,,Čuvari ravnice" raspisao je literarni konkurs na temu "Pokažimo životinjama koliko ih volimo". Učenici sa svojim mentorima su bili izuzetno vredni i kreativni, tako da je na konkurs stiglo 467 radova iz 40 gradova Srbije.

Učenica naše škole Alima Dacić osvojila je prvo mesto za svoj rad "Ljubav prema pticama", dok je Šejla Hodović osvojila drugo mesto za svoj rad "Moj pas Teo", u uzrastu 5-6 razred. Njihov mentor je nastavnica biologije Nerkesa Dreković.

Obilježen Maj-mjesec matematike

31.5.2023.

Učenički parlament OŠ “Vuk Karadžić” u Tutinu u okviru manifestacije “MAJ MJESEC MATEMATIKE”, kroz niz aktivnosti, logičkih i edukativnih igara te različitih zanimljivosti, predstavili su “drugu stranu matematike”.

 

Međunarodno ispitivanje računarske i informacione pismenosti ICILS 2023

25.maj 2023.

OŠ „Vuk Karadžić“ u Tutinu je jedna od 156 škola iz Republike Srbije koja je  odabrana je od strane Ministarstva prosvete i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja  radi učešća u Međunarodnom ispitivanju računarske i informacione pismenosti učenika osmog razreda ICILS 2023 (International Computer and Information Literacy Study).

Istraživanje organizuje  Internacionalna asocijacija za vrednovanje obrazovnih postignuća IEA (International Association for the Evaluation of Educational Achievement).

Svrha ICILS ispitivanja je da, u različitim zemlјama, istraži načine na koje mladi lјudi razvijaju računarsku i informacionu pismenost kako bi mogli da budu funkcionalni u digitalnom svetu. Da bi se ovo postiglo, ispitivanje daje informacije o postignućima učenika na CIL testu koji se sprovodi korišćenjem računara. Takođe, prikuplјa podatke o navikama učenika u vezi sa korišćenjem računara i drugih digitalnih uređaja.

Nastavi sa čitanjem

Dan planete Zemlje

22.4.2023.

Dan planete Zemlje jedan je od najvažnijih datuma u kalendaru globalnih događaja, a u 2023. godini obilježava se već 53. put. Ovaj dan se proslavlja svake godine 22. aprila, a njegov cilj je podizanje svijesti o važnosti očuvanja naše planete i njenih prirodnih resursa!

Učenici VI razreda su sa svojom nastavnicom i ovoga puta bili vrijedni i obilježili ovaj važan datum na času biologije.

  

Nastavi sa čitanjem