[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je zlatni ključ slobode." – Džordž Vašington Karver

 

Svjetski dan životne sredine

10.6.2021. godine

Nizom aktivnosti pod nazivom Ozeleni svoj prostor, a u okviru projekta "Skapiraj sistem" u OŠ "Vuk Karadžić" Tutin  obilježen je Svjetski dan životne sredine. Simboličnim učešćem u sađenju drveća, doprinos ovoj akciji dali su  šefica Kancelarije OSCE-a u Novom Pazaru Mikaela Turman, predsjednik opštine Tutin Salih Hot direktorka škole Sadeta Nasufović, kao i učenici i zaposleni u našoj školi.

 

  

  

Ko tu koga jede? - kreativni čas biologije

23.4.2021. 

Učenici VI razreda, naše škole, su još jednom teško gradivo riješili da savladaju na kreativan način, uz pomoć svoje nastavnice biologije Nerkese Dreković. Prisetivši se bajke Djed i repa, gdje su svi napravili lanac kako bi iščupali repu i ne bi uspjeli da je nedostajala samo jedna karika, zaključili su da je tako i u prirodi. Svaka karika je važna u lancu ishrane. Naučivši na prethodnom času da je te odnose ishrane moguće predstavite piramidom, danas su riješili da naprave nekoliko takvih. Na ovaj način učenici su razbili monotoniju online nastave sa koje su se upravo vratili. Praveći piramide ishrane, učenici su uvideli da svaki "sprat" može da se hrani samo onim što se nalazi na "spratovima" ispod njega.

   

Svetski dan planete Zemlje obeležen u OŠ "Vuk Karadžić" u Tutinu

23.4.2021.

Svake godine, 22-og aprila obeležava se Svetski dan planete Zemlje u cilju skretanja pažnje građanima na značaj očuvanja prirode i sprečavanja negativnih posledica po životnu sredinu.

Tim povodom, đaci prvaci naše škole su na prigodan način obeležili Dan planete Zemlje. Na času likovne kulture su od starih ambalaža (plastičnih flaša, kantica, čaša...) pravili i ukrašavali saksije za biljke koje će sami posaditi kao zadatak iz Svijeta oko nas. Na taj način su dali svoj mali doprinos podizanju svesti o potrebi za očuvanjem prirode. Mali,ali ipak značajan doprinos.

  

Nastavi sa čitanjem

U susret Ramazanu

14.4.2021.

Ovih dana je u OŠ "Vuk Karadžić" učiteljica vjeronauke Hanka Bahtijarević, sa učenicima od I do IV razreda održala kreativnu radionicu na temu "U susret Ramazanu".

Učenici su veoma motivisani i radosni, kroz različite tehnike i izradu od papira i materijala, radili motive mjeseca Ramazana. Osim toga, učenici su sa vjeroučiteljicom razgovarali o ljepotama i važnosti ovog mjeseca, te njihovim aktivnostima u toku ovog mubarek mjeseca. Također, učiteljica im je predložila da dekorišu svoj dom, zajedno sa roditeljima, jer ovaj mjesec je poseban i trebamo ga dočekati raširenih ruku.

  

Nastavi sa čitanjem

Počeo upis u prvi razred osnovne škole

1.4.2021.

U osnovnim školama danas je počeo upis đaka prvaka. U klupe će od septembra sesti deca rođena 2014. godine i 2015. do marta, a mogu se upisati i ona deca koja će do početka školske godine napuniti šest godina, nakon provere spremnosti za polazak u školu. Kao i prošle godine, roditelji svoje mališane upisuju elektronskim putem, preko portala "eUprava".  Svi oni koji iz nekog razloga nemaju mogućnosti za elektronski upis, mogu doći lično u školu.

Nastavi sa čitanjem