[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

Projekat “Veliko Gradište – moj grad“ doveo đake i učitelje iz Srbije i regiona

9. VI 2022.

 

Veliko Gradište je prethodnog vikenda, kroz Projekat “Veliko Gradište – moj grad“, bilo domaćin djeci i učiteljima iz čitave Srbije, ali i Republike Srpske i Severne Makedonije.

Projekat je realizovan preko Osnovne škole “Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta, u saradnji sa Osnovnom školom “Miša Živanović“ iz Srednjeva, Društvom učitelja opština Veliko Gradište i Golubac i Turističkom organizacijom opštine Veliko Gradište, a pod pokroviteljstvom opštine Veliko Gradište.

U ovaj podunavski gradić stigli su učenici iz tri beogradske škole, škole iz Rume, Kule, Sombora, Kruševca, Niša, Gornjeg Milanovca, Kladova, Petrovca na Mlavi, Čačka, Arilja, Užica, dve valjevačke, Kraljeva, Topole, Kosjerića, Paraćina, Banja Luke i Skoplja, kao i učenici naše škole - OŠ "Vuk Karadžić" i Društva učitelja iz Tutina.

Veliko nam je zadovoljstvo što su domaćini omogućili učenicima naše škole da budu dio ove manifestacije. 

Nastavi sa čitanjem

Ekskurzija za učenike VI razreda

9. VI 2022.

Ekskurzije i izleti su sastavni dio  plana i programa vaspitno-obrazovnih ustanova. Tim povodom za učenike VI razreda naše škole organizovan je jednodnevni izlet na relaciji Tutin-Kragujevac-Tutin.

Učenici su imali priliku da posjete Spomen park  „Kragujevački oktobar“, uz prisustvo vodiča koji je detaljno objasnio nastanak svakog spomenika. Zatim,  muzej „Stara Livnica“ uz kustosa u kome su učenici mogli vidjeti dijelove vojne fabrike gdje se proizvodilo oružje.

Nastavi sa čitanjem

Promovišemo Matematiku

31. V 2022.

                               

Učenici sedmog i osmog razreda naše škole posetili su manifestaciju Maj mjesec Matematike , koja je organizovana na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru. Imali su priliku da vide bogat i zanimljiv sadržaj. Iskoristili su šansu da se oprobaju u šahu, da igraju drevnu igru Mankala, Tangram, da rešavaju razne kvizove i mozgalice. Probali su animacije u Geogebri, dokazivali Pitagorinu teoremu pomoću kolača, pravili od slamčica geometrijske oblike, probali trikove sa kartama, učili kako da slože Rubikovu kocku. Videli su modele pravilnog dodekaedra i ikosaedra. Učenici su proveli kvalitetno vrijeme razvijajući logičko zaključivanje i družeći se sa ostalim ljubiteljima Matematike. Zahvaljujemo se Vahidu Demiroviću, direktoru gradske biblioteke  "Dr. Ejup Mušović", koji je i sada prepoznao potrebu afirmacije nauke kod učenika i finansirao prevoz za njih i njihove mentore.

Nastavi sa čitanjem

Profesionalna orijentacija

30. V 2022. 

Ulazak u osmi razred osnovnog obrazovanja je vrijeme kada učenik treba da počne da razmišlja o putevima daljeg školovanja. Kako da svoje školovanje nastavi na najbolji način? Kako da za sebe odabere dobru školu, onu vrstu obrazovanja koja mu najbolje leži i za koju ima najveće šanse i da upiše? E, tu dolazi pomoć psihologa, pedagoga, odeljenskog starešine i nastavnika škole.

Pedagoško-psihološka služba i nastavnici informatike i računarstva Sajma Hodžić i Mihrija Sokolović Ramičević dio časova posvetili su realizaciji radionica iz Programa PO (profesionalne orijentacije). Ovih dana sa učenicima osmog razreda naše škole realizovali su radionice na temu: “Kuda posle osmogodišnjeg školovanja?"

Nastavi sa čitanjem

UPOZNALI I ZAVOLELI GORNJU PEŠTER

29. V 2022.

U okviru projekta ,,Upoznajmo lepote našeg kraja" danas smo sa članovima Učeničkog parlamenta posetili Gornju Pešter. Prva asocijacija na Pešter je hladnoća a onda i toplina koja je za stanovnike tog kraja specifična, ušta smo se i sami uvjerili. Početak našeg druženja bio je kod ,,Usamljenog drveta" koje nam je svojom posebnošću dalo energije i volje da nastavimo s istraživanjem pešterskih lepota uprkos kiša koja je milovala naše učenike i nas. Ekipa koja nas je dočekala pokazala nam je ovu drugu stranu Pešteri, dakle toplina.

Nastavi sa čitanjem