Članci

Maj mesec matematike 2019.

14. maj 2019.

Učenici naše škole 14. maja ponovo su bili gosti na obeležavanju meseca matematike, manifestacija koju klub matematičara MathCode organizuje na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

    

Učenici su najpre prisustvovali otvaranju izložbe Mihaila Petrovića Alasa, rodonačelnika srpske matematičke škole, gde se prisutnima obratio predsednik Društva matematičara Srbije.

    

Nakon toga, naši učenici uzeli su učešće u takmičenjima slaganje rubikove kocke i prvenstva u šahu, gde su zabeležili značajne rezultate. Naši učenici su takođe imali čast da prisustvuju predavanju koje je održao profesor Vojislav Andrić, predsednik Društva matematičara Srbije. Tema predavanja je bila Diofantove jednačine i matematički rebusi.

    

    

 

 

 

Učenici naše skole uzeli učešće u osnivanju kluba matematičara na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru

09. maj 2019.

Učenici osnovne škole "Vuk Karadžić" imali su čast da prisustvuju osnivanju kluba matematičara na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru. Nakon protokola o osnivanju, učenici su imali priliku da se druže i igraju logičke igre, kao što su slaganje rubikove kocke, hanojske kule, mankala, origami, sudoku, šah i mnoge druge. Naši učenici će druženje nastaviti 14. maja, kada će se održati takmičenje u šahu i slaganju rubikove kocke, nakon čega će prisustvovati predavanju na temu matematički rebusi i singapurska matematika. 

  

  

   

Rekreativna nastava na Zlatiboru 2019. godine

6.maj 2019.godine

Godišnjim planom rada za školsku 2018/2019.godinu škola je planirala realizaciju nastave u Prirodi za učenike prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda.

Rekreativna nastava za učenike mlađih razreda OŠ "Vuk Karadžić" Tutin realizovana je na Zlatiboru u periodu od 30. 4. 2019. do 5. 5. 2019.godine. Tamo su za njih svakog dana bile organizovane nastavne, sportsko - rekreativne i zabavne aktivnosti, šetnje i izleti.

Kroz šetnje su učenici imali priliku da upoznaju okolinu, da se druže i brinu o sebi i drugima. Sportske aktivnosti su organizovane u hotelskoj sali i u prirodi, a uključivale su raznovrsne elementarne, poligonske, sportske, gimnastičke i takmičarske igre i vežbe. Učenje je takođe bilo organizovano u prostorijama hotela i u prirodi.

Svako veče su bili različiti tematski zabavni programi u hotelskoj prostoriji - diskoteka, karaoke, maskenbal, modna revija, plesno i filmsko veče, sa dodelom diploma na kraju. Svaki učenik je dobio diplomu za aktivnost u kojoj je bio najbolji.

     

    

Fotografije možete pogledati ovde.

 

Maturska ekskurzija osmaka, Beograd-Novi Sad

08. april 2019.godine.

Maturska ekskurzija osmih razreda održana je 05,06 i 07.aprila 2019.godine. U pratnji učenika osmih razreda, iz šest odeljenja, bile su njihove odeljenske starešine, Hakija Hadžić, Fehrat Preljević, Sumera Aličković, Rasim Beširović, Melisa Kurtanović, Dževad Gološ, Merima Fakić, kao i direktorka škole Sadeta Nasufović.  

Nastavi sa čitanjem

Projekat - "Učionica Svaštarka"

04.april 2019.godine

 

Učenici prvog razreda, I-3, zajedno sa učiteljicom, Mersijom Kačapor, radila su projekat u okviru Projektne nastave na temu:    "Učionica Svaštarka"

Nastavi sa čitanjem