[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je zlatni ključ slobode." – Džordž Vašington Karver

 

U OŠ "Vuk Karadžić" obeležen Međunarodni dan tolerancije

16.11.2020.

Međunarodni dan tolerancije obeležava se 16. novembra u celom svetu, pa i u našoj školi. Nizom aktivnosti nastavnice srpskog i bosanskog jezika Nejma i Emina Pepić održale su radionicu sa odeljenjima VII-4 i V-4 i ukazale na prave vrednosti međusobne tolerancije.

Cilj obeležavanja Međunarodnog dana tolerancije bio je da svi zajedno treba da gradimo kulturu mira i razumevanja, da radimo na stvaranju otvorenog i tolerantnog društva koje uvažava različitost i svima pruža jednake šanse i mogućnosti.

Nastavi sa čitanjem

Likovna radionica : SLIKARSKI MATERIJALI I TEHNIKE

16.11.2020.

Ovih dana učiteljica Nermina Sejdović je sa svojim učenicima četvrtog razreda organizovala likovnu radionicu pod nazivom  "Slikarski materijali i tehnike", sistematizacija  dosadašnjeg rada iz likovne kulture. Na ovom času cilj je bio objediniti priču o slikarskim materijalima i tehnikama. Obnovili smo slikarske tehnike KOLAŽ, DEKOLAŽ, ASAMBALAŽ  kroz učeničke radove objasnili način rada ovih slikarskih tehnika.

Različite kompozicije dobili smo upotrebom geometrijskih oblika(krug , trougao, kvadrat , pravougaonik) kao i različitim  vrstama linijama. Slikarsku tehniku VAJANJE odradili smo kroz temu JESENJI PLODOVI, koristeći plastelin i glinu.

Izložba svih radova predstavljena je na kraju času, a učenici su bili sami svoji kritičari.

   

Nastavi sa čitanjem

Prvaci u poseti školskoj biblioteci

3.11.2020.

U mesecu novembru, školsku biblioteku posetili su učenici prvog razreda. Upoznavanje sa školskom bibliotekom prvaci su doživeli sa velikom radošću prepoznajući knjige koje su im za laku noć čitali njihovi roditelji.

Svi su sa oduševljenjem prelistavali knjige, komentarisali i pokazivali sadržaje jedni drugima. U razgovoru sa bibliotekarom aktivno su učestvovali iznoseći da znaju pravila koja treba da poštuju u biblioteci i kada iznajmljuju knjige. Otišli su uz obećanje da će dolaziti i pozajmljivati knjige i čuvati ih da bi i druga deca mogla da uživaju u njima i koje će obeležiti njihovo detinjstvo.

 

Nastavi sa čitanjem

Poseta Festivalu nauke, pod parolom "Nauka je naša supermoć"

16.oktobar 2020.

U Tutinu, u Srednjoškolskom centru, danas je počeo Festival nauke "Tutinfest 2020." koji su otvorile predsednica lokalne skupštine Fazila Ferizović Berović i najmlađa učesnica Darija Mirijević.

Učenici naše škole, u pratnji nastavnika, danas su posetili Festival nauke i tako bili dio naučne avanture. Zanimljiva poseta Festivalu, koji ove godine ima slogan - "Nauka je naša supermoć" - protekla je u znaku druženja i neizbežnog fotografisanja brojnih neverovatnih eksperimenata i izuma zbog kojih nauka deluje tako uzbudljivo. Učenici su bili izuzetno zainteresovani i motivisani, uključili su se aktivno u mnoge eksperimente, a pažnju su im posebno privukli Izolovanja DNK, određivanje krvnih grupa, Čarobno mleko, posmatranje larvi pod mikroskopom, Matemagija itd. Učenici su otkrili i da nauka može biti izuzetno zabavna.

Zadovoljni, ispunjeni pozitivnom energijom i naučnim sanjarenjem željno iščekujemo sledeći Festival nauke

 

Nastavi sa čitanjem

"Ovako šestaci vide ćeliju"

30. septembar 2020.

„Ćelija je osnovna jedinica građe i funkcije svih živih bića” – definicija je koje se i danas svi odlično sećamo. Ali, učenici naše škole ne uče samo suvoparnu teoriju već imaju detaljno osmišljene praktične časove i radionice koje im pomažu da lakše shvate oblasti koje uče.

Na redovnom času biologije učenici šestog razreda, uz pomoć nastavnice Nerkese Dreković, pravili su model životinjske ćelije od plastelina i drugih materijala, kako bi naučili i utvrdili svoje znanje na zanimljiv i kreativan način. Radovi su izloženi u učionici.