[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

Projektna nastava - HERBARIJUM BILJAKA

13.5.2022. god.

Herbarijum je zbirka očuvanih primjeraka biljaka. Ovi primjerci mogu da budu cijele biljke ili neki njihovi dijelovi.

Učitelj Dževad i njegovi učenici zajedno su brali su biljke u dvorištu škole. Poslije toga odabrali su nekoliko vrsta, presovali i onda im odredili dijelove (korijen, stablo, list i cvijet). Ova tema je uvijek bila zanimljiva učenicima, jer djeca vole sve ono sto ih okružuje, a posebno biljke. Realizator ovog projekta su učenici od prvog do četvrtog razreda izdvojenog odeljenja Dobrinja.

   

   

Takmičenje iz nemačkog jezika - Udruženje Nemaca „Maria Theresiopolis“

9.5.2022. god.

Učenici OŠ ,,Vuk Karadžić” iz Tutina su i ove godine učestvovali na takmičenju Udruženje Nemaca „Maria Theresiopolis“. Učenici sedmog i osmog razreda pisali su bajke, dok su učenici petog i šestog razreda sastavljali prezentacije o porodici i slično. Nakon detaljne analize, učenici Melika i Meris Krkušić, učenici osmog razreda, pod mentorstvom nastavnice Elzane Fakić, su osvojili, na nivou cele Srbije, prvo mjesto i dobili kao  nagradu digitalne satove. Bajka koju su učenici napisali i naslovili Šeherzada, nalazi se u prilogu.

Udruženje Nemaca „Maria Theresiopolis“ iz Subotice, osnovano je 15. oktobra 2012. godine i broji oko 60 članova - od predškolskog uzrasta do penzionera. Udruženju pomažu i  pripadnici drugih nacionalnih zajednica, koji žele da pomognu u ostvarivanju naših ciljeva.

Nastavi sa čitanjem

Njima se ponosimo

7.5.2022.god.

Djeca se rađaju radoznala i talentovana, ali prepoznavanje i razvoj njihovog talenta umnogome će zavisiti od podsticaja najbližeg okruženja, od predanosti nastavnika, a najviše od njihovog ličnog truda.

Kako bi se svaki talenat razvijao, djeci treba pružiti podršku i mogućnost da napreduju brže. Zato se u našoj školi velika pažnja posvjećuje otkrivanju i razvijanju talenata.

Danas su u Kraljevu, na okružnom takmičenju iz biologije, naši učenici jos jednom dokazali da su najbolji. Domaćin takmičenja bila je škola Braća Vilotijevići. 

Kada je u pitanju peti razred, prvo mjesto osvojili su Imran Manić (92 boda) i Ema Demirović (90 bodova), treće mjesto osvojio je Aleksa Raković i četvrto mjesto Adem Sinanović, a za ovo takmičenje spremala ih je nastavnica Nerkesa Dreković. 

U šestom razredu najbolja je bila Hurija Muratović koja je osvojila prvo mjesto, a njen mentor je nastavnik Semir Tutić. 

Ovakvi  uspjesi su veoma značajni za školu i grad zato što učenici poput Imrana, Eme, Alekse, Adema i Hurije prezentuju Tutin u najboljem svjetlu.

  

Nastavi sa čitanjem

Dan planete Zemlje

20. IV 2022.

Svake godine milioni ljudi širom svijeta učestvuju u obilježavanju Dana planete Zemlje, uključujući nevladine organizacije, škole i zajednice sa različitim interaktivnim programima. Cilj je podići svijest o planeti Zemlji i pronaći održivo rješenje za i čistu životnu sredinu.  Tim povodom danas je i u našoj školi obilježen Dan planete Zemlje, 19.i 20.aprila, gost naše škole je bila Komunalna inspekcija opštine Tutin.

Nastavi sa čitanjem

Opštinsko takmičenje iz biologije

11.4.2022. god

U Osnovnoj školi Vuk Karadžić održano je opštinsko takmičenje iz biologije, za učenike V, VI, VII i VIII razreda. Na takmičenju su učestvovali, pored učenika naše škole, i učenici iz OŠ "Rifat Burdžović Tršo", OŠ "25. maj", OŠ "Ibrahim Bakić", OŠ "Meša Selimović" i OŠ "Aleksa Šantić".

Kada je u pitanju V razred prvo mjesto su osvojili učenici Ema Demirović i Imran Manić, drugo mjesto Adem Sinanović, a treće mjesto je osvojio Aleksa Raković pod mentorstvom nastavnice Nerkese Dreković.

Nastavi sa čitanjem