[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

Predškolci u posjeti našoj školi

4.oktobar 2023.

 

U srijedu, 4. oktobra, u okviru manifestacije “Dani Resulullaha”, prostorije naše škole posjetila su vedra i nasmijana lica dječice Predškolske ustanove "Nahla", zatim upravnik ove ustanove, prof. Selmo-ef. Duljević, kao i vaspitačica Refija Rizvanović. 

Prilikom posjete, đacima i učiteljicama su uručili prigodne poklone i ovom prilikom im se srdačno zahvaljujemo.

  

  

   

Predstava „Pažljivko“ za prvake naše škole

29.9.2023. 

Predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja realizovali su dana 29.9.2023. predstavu Pažljivkova pravila u saobraćaju" u Domu kulture u Tutinu, za učenike prvog razreda naše škole.

Kroz pjesmu i igru, a kako to djeca najviše i vole, Pažljivko je učio mališane kako da se ponašaju u saobraćaju. Poruka predstave "Svi smo mi Pažljivko" je da se sva djeca osamostale u saobraćaju, da budu bezbjedna na putu od škole do kuće i u svakodnevnim situacijama.

 

Realizovan projekat „Zajedno i bezbedno kroz djetinjstvo“

22.9.2023. 

 

U okviru projekta Zajedno i bezbedno kroz djetinjstvo predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četvrtak i petak, u našoj školi, održali predavanje učenicima petog i sedmog razreda. Tema predavanja bila je Prevencija vršnjačkog nasilja u stvarnom i virtuelnom okruženju.

Projekat ima za cilj podizanje svijesti kod učenika osnovnih škola o posljedicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanje različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanje strategija za pomoć drugima u nevolji i vještine nenasilnog rješavanja konflikata, razvijanje saosjećanja i informisanje o načinima pomoći, podrške i zaštite.

Nastavi sa čitanjem

Prijem đaka prvaka školske 2023/2024.

1.9.2023.

I ovog prvog septembra, u čast nove generacije učenika prvog razreda, sa željom da im ovaj dan ostane u lijepom sjećanju, upriličena je dobrodošlica. Prvaci su imali priliku da se upoznaju sa svojim učiteljima, obiđu školu i imaju svoj prvi školski čas. Ove godine naša škola bogatija je za 100 prvaka. Prema prvim koracima ka novom znanju ali i kroz nove avanture vodiće ih učitelji/ce:  Muhamed Dreković I-1, Senad Đerlek I-2, Ramka Đerlek I-3, Hajran Hot I-4  i Enisa Ahmatović I-5

Učenicima i njihovim roditeljima srdačnu dobrodošlicu poželjela je direktorica škole Sadeta Nasufović. Zahvalila se roditeljima na ukazanom povjerenju pri odabiru škole.

Nastavi sa čitanjem