[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet." – Nelson Mandela

Sportski turniri - Dečija nedelja

13. oktobar  2019.

Dečija nedelja se završila , a sa njom i bogat program aktivnosti gde su deca pokazala svoje talente u plesu, pevanju, glumi, gimnastici, imitiranju... Tokom cele Dečije nedelje organizovane su i sportske aktivnosti, održani su turniri u košarci, fudbalu, stonom tenisu i odbojci, kao i jutarnja gimnastika i "Igre bez granica" u okviru kojih su se đaci nadmetali u nekoliko disciplina. 

Cilj ove manifestacije je druženje i promocija školskog sporta među decom što je u svakom slučaju i realizovano, ipak moramo se pohvaliti i uspehom naše dece. Posebno turnirom u stonom tenisu, gde je pobednik takmičenja učenik Amer Gusinac , koji se ujedno plasirao i na okružnom takmičenju.

Nastavi sa čitanjem

Dečija prava u okviru Dečije nedelje

12. oktobar 2019. godine

Učenici naše škole, nastavljaju aktivno da učestvuju u svim manifestacijama, koje su predviđene za Dečiju nedelju. Učenici drugog razreda, osnovne škole "Vuk Karadžić" u Dubovu, zajedno sa učiteljicom Aminom Bahtijarević, organizovali su radionicu radi poznavanja dečijih prava, izradom panoa sa dečijim odgovorima, izložba dečijih radova na temu drugarstvo. 

 

Nastavi sa čitanjem

ŽIVOT JE MASKENBAL – DEČIJA NEDELJA

11. oktobar 2019.

Dečija nedelja se svake godine održava u oktobru, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.

Nastavi sa čitanjem

Kreativna radionica - izrada maski

11. oktobar 2019.

Nizom manifestacija  u prvoj nedelji oktobra obeležena je tradicionalna manifestacija Dečija nedelja. Ove godine manifestacija je održana pod  sloganom "Da pravo svako - dete uživa lako". Kroz razne aktivnosti deca su obeležila svoju nedelju. Kako u objektima Predškolske ustanove tako i u školama održavale su se brojne zanimljive radionice.

Učenici prvog razreda, u saradnji sa učiteljem, Muhamedom Dreković, kreirali su zanimljive maske junaka koje su zavolela kroz lektiru i crtane filmove. Oni su pokazali da je ovakvo druženje veoma korisno, jer kod njih budi kreativan rad pri pripremanju maski i poboljšava njihovu socijalizaciju.

Nastavi sa čitanjem

Dečija nedelja - "Društvene igre"

11. oktobar 2019.

Učenici petog razreda OŠ "Vuk Karadžić" u Tutinu, danas su uzeli učešće u obeležavanju Dečije nedelje. Oni su se na gradskom trgu publici predstavili igrajući različite društvene igre bez kompjutera i mobilnih telefona - Šah, trka mica, ne ljuti se čoveče, monopol, matematičke trke, lastiž, školica, klikeri, crtanje.

  

Nastavi sa čitanjem