[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

Učenici generacije školske 2021/22.

11. VII 2022.

Prema Pravilniku o izboru "Učenika generacije" i odlukom Nastavničkog vijeća za Učenika generacije za 2021/2022. godinu su izabrani učenici:

- na bosanskom jeziku učenik Ismail Dupljak VIII-3, odeljenskog starješine Zilhe Demović 

- na srpskom jeziku Daris Hamidović VIII- 4, odeljenskog starješine Emine Pepić

Ponosni smo što smo imali ovakve učenike. Nadamo se da će u budućnosti nastaviti da nižu uspjehe i ostvariti zacrtane želje i ciljeve.

Učenik generacije na bosanskom jeziku školske 2021/22.

Ismail Dupljak, rođen 9. III 2008. u Tutinu. Tokom školovanja u OŠ "Vuk Karadžić" postigao je odličan uspjeh i zavidne rezultate. Ostvario je zapažene rezultate na školskim, opštinskim i okružnim takmičenjima iz nastavnih predmeta. Kao odličan đak i primjeran u vladanju, uvijek je zadobijao simpatije i pohvale učitelja i nastavnika.  Sa đakom koji je istrajan, pravedan, human, iskren i pošten bilo je zadovoljstvo raditi. Nadamo se da će nastaviti da niže uspjehe i tokom budućeg školovanja. Učestvovao je u mnogim vannastavnim aktivnostima, na priredbama, recitacijama, kursevima i dr. U slobodno vrijeme bavi se sportom. Voli druženje. Proglašen je za đaka generacije u svojoj školi na bosanskom jeziku za 2021/22 godinu. Dobro poznavanje opšte kulture, svestranost, logičko zaključivanje i povezivanje gradiva, kontinuiran rad i njegova zainteresovanost za nauku, davali su rezultate na takmičenjima svake godine. Dobitnik je Vukove diplome, zatim diplome Avdo Međedović, diplome Muhamed Hevaji Uskufi Bosnevi i novčane nagrade koje mu je dodijelilo Bošnjačko nacionalno vijeće.  

                                         

Učenik generacije na srpskom jeziku školske 2021/22.

Daris Hamidović rođen je 4. IV 2007. godine u Tutinu. Osnovnu školu ,,Vuk Karadžić“ završio je školske 2021/2022. kao nosilac Vukove diplome. Učenik koji plijeni radoznalošću i kreativnošću, svoju školu uspješno je predstavljao na brojnim opštinskim i regionalnim takmičenjima iz različitih predmeta, smotrama, festivalima i sportskim takmičenjima na osnovu kojih je stekao uslov za dobijanje posebnih diploma i zvanje Učenik generacije. Aktivno je učestvovao u đačkom parlamentu kao predsjednik parlamenta i raznim manifestacijama u kojima je predstavljao svoju školu na najbolji mogući način u prethodnih osam godina. Dobitnik je mnogobrojnih diploma i medalja. Pošten, otvoren i iskren, kaže šta misli bez ustručavanja. Svestran, radoznao i odgovoran, uvijek je više znao od onog što je predviđeno planom i programom.

                                         

 

Završna priredba učenika OŠ ,,Vuk Karadžić"

23. VI 2022.

Završna priredba održana je 23.VI 2022. god. u Tutinu, na Trgu Šemsudina Kučevića s početkom u 19h. S obzirom na to da se protekle dvije godine završne priredbe nisu održavale, zbog pandemije, ovogodišnja je protekla kroz bogat kulturnoumjetnički sadržaj. Učešće za istu uzeli su razredi od prvog do sedmog, sa velikim brojem učenika. 

Ovogodišnju priredbu krasile su razne skecije, folkorna, dramska, plesna, preko horova dječijije i duhovne muzike, recitatora i muzičkih izvođača. 

Završna priredba posećena je u dosada najvećem broju,  a publiku nisu činili samo učenici škole i roditelji već i ostali građani.  

Nastavi sa čitanjem

Ekskurzija za učenike VII razreda

20. VI 2022. 

  

Učenici sedmog razreda naše škole, pored mnogobrojnih aktivnosti, školsku godinu su završili dvodnevnom ekskurzijom na Srebrnom jezeru. Na putu do Srebrnog jezera, prvi lokalitet koji su posetili bilo je arheološko nalazište Viminacijum. Imali su priliku da se vrate u doba Rimljana, vide kako je izgledao grad u to doba, Rimsko kupatilo, Amfiteatar, a kao najveća atrakcija bile su grobnice tog doba. Sledeća destinacija bila je Srebrno jezero, gde su nakon smeštanja u hotel i kraćeg odmora, učenici imali priliku da krstare Dunavom do Golubačke tvrđave. Ovaj sadržajan dan učenici su završili večernjom žurkom.

Nastavi sa čitanjem

Ekskurzija za učenike osmog razreda

7. VI 2022. 

  

Ekskurzija za učenike osmog razreda realizovana je 5, 6. i 7. juna 2022. godine na relaciji Tutin-Beograd-Novi Sad.

Učenici su 5. juna sa direktorom i odeljenjskim starešinama u ranim jutarnjim časovima krenuli put Beograda. Po dolasku u Beograd prvo su posjetili Avalski toranj. Put su nastavili prema centru Beograda, uz panoramsko razgledanje grada. Posjetili su Bajrakli džamiju sagrađenu oko 1575. godine. Od džamije šetnju su nastavili Knez Mihajlovom ulicom do zoološkog vrta. Beogradski zoo vrt poznat kao Vrt dobre nade i to je najstariji i najveći zoološki vrt u Srbiji. U Beogradu su posetili i Kalemegdan, Narodno pozorište, videli veliku scenu i muzej u okviru pozorišta.

Nastavi sa čitanjem