[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet." – Nelson Mandela

Svečana dodela diploma i svedočanstava osmacima

28. jun 2019. 

Tradicionalnom svečanošću koja se organizuje u čast završetka osmogodišnjeg školovanja naših učenika i dodele nagrada najboljim od njih, ispratili smo jos jednu generaciju maturanata koja je svojim rezultatima ostavila snažan pečat u bogatoj istoriji naše škole.

Učenici OŠ "Vuk Karadžić" su uz prigodnu svečanost preuzeli svoja svedočanstva, a najboljim učenicima, direktorka škole, Sadeta Nasufović uručila je diplome "Muhamed Hevai Uskufi".

Kao najbolja među njima, odlukom Nastavničkog veća, prestižnu titulu učenika generacije ponela je Džejlana Šemsović, naša besprekorna učenica koju će svi njeni nastavnici pamtiti po revnosnom učenju i zalaganju, a pre svega po lepom ponašanju i vaspitanju.

Ovi mladi ljudi su nam u dosadašnjem školovanju pokazali hrabrost, odgovornost, odlučnost i spremnost da idu dalje, putem svojih ideala. Na nama je da im čestitamo na savladanim preprekama i ostvarenim rezultatima, da ih ohrabrimo za buduće korake, podržimo na putu koji odaberu i poželimo budućnost obeleženu uspesima.

  

  

 

 

Osmaci danas polagali test iz matematike

20.jun 2019.

Mali maturanti su danas, poslednjeg dana polaganja male mature, rešavali test iz matematike. Na današnjem testu bilo je ukupno 20 zadataka, iz tri nivoa znanja - osnovnog, srednjeg i naprednog.

Test iz matematike koji su učenici završnog razreda osnovne škole danas polagali u okviru završnog ispita protekao je regularno i sve se odvijalo po utvrđenoj proceduri.

POGLEDAJTE REŠENJA IZ MATEMATIKE.

Osmaci polagali kombinovani test

19. jun 2019.

Mala matura počela je u ponedeljak testom iz srpskog jezika. Juče je trebalo da osmaci polažu matematiku, ali je ona odložena za četvrtak, s obzirom na to da su testovi procurili u javnost veče pre planiranog ispita, a danas je pred osmacima bio kombinovani test i to rezervna varijanta, kako je Ministarstvo prosvete odlučilo iz predostrožnosti.

Na današnjem kombinovanom testu bilo je 20 zadataka iz pet predmeta - biologije, istorije, fizike, hemije i geografije. Rešenja kombinovanog testa možete pogledati i u pdf formatu.

Osmaci sutra takođe od 9 do 11 polažu matematiku, što je trebalo još u utorak, ali je pomereno za četvrtak i time se završava mala matura.

Poseta predstavnika Ambasade Kanade Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Tutinu

15. jun 2019.

Osnovna škola "Vuk Karadžić" je 14. juna 2019. imala čast da ugosti gospodina Brajana Ebela, savetnika Ambasade Kanade i gospođu Olgicu Marinković, šefa Odeljenja za odnose sa javnošću i programe obrazovanja Ambasade Kanade u Beogradu. Obišli su prostoju škole, upoznali su se sa uslovima rada, načinom funkcionisanja, poteškoćama i izazovima kojima se susreću u svom radu dece i zaposlenih u toj školi.

     

 

Osmaci polagali prijemni iz srpskog jezika

17. jun 2019.

Mala matura počela je testom iz srpskog jezika, a u naredna dva dana osmaci će polagati matematiku i kombinovani test.

U OŠ "Vuk Karadžić" u Tutinu završni ispit iz srpskog jezika i jezičke kulture polagalo je 140 učenika. Na testu je bilo ukupno 20 zadataka, iz tri nivoa znanja - osnovnog, srednjeg i naprednog. Iako je planirano da ispit znanja traje dva sata, od 9 do 11 časova, prvi učenici počeli su da izlaze iz škole nekoliko minuta pre 10.

Osmaci će sutra rešavati zadatke iz matematike, a u sredu kombinovani test, koji se sastoji od pitanja iz biologije, istorije, geografije, fizike i hemije.

Rešenja testova možete pogledati OVDE.