31. oktobar 2019.
Danas su učenici odeljenja II-3 naše škole, zajedno sa učiteljicom Mersijom Kačapor, na zanimljiv način, a u okviru projektne nastave, organizovali čas na temu "Mali kuvari". Cilj ovog projekta jeste osposobljavanje učenika da otkriju svojstva kulinarskih sposobnosti..
Dalji rad na osposobljavanju učenika za praktičnu primenu: oblikovanje testa, kuvanje čorbi, pravljenje voćnih salata i dekorisanje kolača. Razvijanje kreativnosti u situacijama potrebnim u svakodnevnici-aranžiranje hrane, dekorisanje, saradnja.
Novina u ovom projektu jeste da su roditelji učesnici projekta. Njihovim radom su doprineli da Projekat bude što bolje realizovan i podrška deci i zajedničkom druženju.
Metode rada: Istraživanje, posmatranje, prikupljanje, pravljenje, izvođenje.
Materijalno-tehnička osnova: video - projektor, laptop, prezentacija, hamer, likovni radovi učenika, lepak ,makaze, ukrasne trake, testo, voće, povrće, kolači, papirni tanjirići.
Naoružani novim veštinama kreću u bolje sutra. Svet je lep jer ga deca krase.