[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je zlatni ključ slobode." – Džordž Vašington Karver

 

Odlazak u penziju nastavnice biologije Rukije Redžematović

Povodom odlaska u penziju nastavnice biologije Rukije Redžematović učenici su uz podršku nastavnice srpskog jezika Emine Pepić priredili dostojanstven ispraćaj kakav ona i zaslužuje. Tom prilikom učenici su joj posvetili pesme, literarne radove, prigodne poklone, te se uz vrlo emotivan govor zahvalili nastavnici na nesebičnom zalaganju u nastavi.

Kažu da ova profesija stvara sve  ostale profesije i teško je zamisliti koliko daleko doseže njen uticaj i koliko je mladih ljudi usmerila ka onome što ih danas ispunjava kao odrasle.

Nastavi sa čitanjem

Novogodišnja priredba organizovana u OŠ „Vuk Karadžić“ u Tutinu

Dok su različiti događaji i mnogobrojne uspomene krojile proteklih 12 meseci , došlo je vreme da ispratimo staru i dočekamo Novu godinu, koja će, nadamo se, biti lepša i uspešnija.  

  

 

  

Tim povodom učenici i nastavnici naše škole organizovali su novogodišnju priredbu.

Slike možete pogledati u galeriji na našem sajtu. 

OŠ „Vuk Karadžić“ obilježila MEĐUNARODNI DAN SOLIDARNOSTI

Povodom MEĐUNARODNOG DANA SOLIDARNOSTI (20-ti decembar),odeljenjska zajednica VII-3, je na svoj način dala doprinos ovom danu.
Oni su učenike starijih razreda upoznali sa značajem ovog dana. Svi učenici, predmetni nastavnici i uprava škole, imali su prilike da se tokom šestog časa, koliko je i trajala akcija, sretnu sa njihovom KUTIJOM SOLIDARNOSTI. Tokom akcije prikupljeno je blizu 10.000 dinara. Novac su namenili za kupovinu NOVOGODISNJIH PAKETIĆA koJe Će pokloniti nekim školarcima. U toku je izrada ŠKOLSKOG PANOA koji će dočarati tok ove uspešne akcije.
Hvala učesnicima.

Slike možete pogledati u GALERIJI na našem sajtu.

Učenici OŠ “Vuk Karadžić” imali priliku da borave u mobilnom planetarijumu Društva astronoma Srbije

Društvo astronoma Srbije je gostovalo u OŠ “Vuk Karadžić” u Tutinu, gdje je u Sali kuhinje za sve zainteresovane učenike bio postavljen mobilni planetarijum. Mobilni planetarijum pripada Društvu astronoma Srbije I funkcioniše tako što putuje po Srbiji, uglavnom po školama, I predstavlja zanimljiv način učenja o nebeskim tijelima I astronomskim pojavama.

  

Mobilni planetarijum je sverni bioskop koji projektuje slike zvezdanog neba i nebrojanih spektakularnih objekata koje možemo posmatrati u našem univerzumu stvarajući tako nezamenljivo-obrazovno iskustvo. Projekciju mobilnom planetarijumu su jedinstvena prilika za proširivanje znanja iz oblasti prirodnih nauka.