[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je zlatni ključ slobode." – Džordž Vašington Karver

 

Svečano otvorena nova škola u isturenom odeljenju u Biohanama

07. septembar 2018.godine

U prisustvu mnogobrojnih zvanica, predsedništva lokalne samouprave, đaka, roditelja, stanovnika Biohana i okolnih sela, a uz prigodan program danas je svečano otvorena osnovna škola u Biohanama, isturenog odeljenja OŠ "Vuk Karadžić" Tutin.

Prva škola, sagrađena je daleke 1952.godine od strane meštana ovog kraja. Druga školska zgrada koja je, takođe, učešćem meštana sagrađena, na žalost 2014.godine je izgorela u    požaru, tako da se nastava u ovom isturenom odeljenju odvijala u privatnoj kući. Nova školska zgrada sagrađena je donacijom bivših učenika ove škole, sredstvima lokalne  samouprave i sredstvima Osnovne škole "Vuk Karadžić" Tutin.

Prigodnim rečima, prisutnima se obratila direktorka škole Sadeta Nasufović: "Školska zgrada je nova, jedino je u ovom trenutku stara naša namjerama, da u uslovima dostojnim čovjeka obrazujemo i vaspitavamo našu djecu. Dobri ljudi, ljudi velikog srca nesebično su uložili novac, mi ćemo uložiti znanje, trud, rad i mnogo ljubavi da obrazujemo naše đake kako bi odgovorili potrebama savremenog društva. Ovaj period izgradnje nas je ojačao i mi tako osnaženi planiramo da zajedno, i učenici, i nastavnici nastavimo da koračamo putevima uspjeha. Veliko hvala donatorima, lokalnoj samoupravi. Znam da je malo reći hvala ali u ovom trenutku postoje stvari jednostavno neprevodljive u riječi. Hvala"  

Nastavi sa čitanjem

Prijem đaka prvaka

01.septembar 2018. godine

 Danas je za osnovce i srednjoškolce počela školska godina, a oni koji se tome najviše raduju su prvaci za koje je OŠ "Vuk Karadžić" organizovala prijem, kojim je prisustvovao i predsednik opštine Tutin sa saradnicima.

   

Svim prisutnim učenicima kao i njihovim roditeljima obratila se direktorka škole Sadeta Nasufović i poželela srećnu i uspešnu novu školsku godinu. 

Nastavi sa čitanjem

Digitalni udžbenici u 2.000 učionica u Srbiji, koristiće ih prvaci i petaci i biće BESPLATNI

 31.avgust 2018.

Učenici prvog i petog razreda od septembra će, osim iz klasičnih, papirnih udžbenika, učiti i iz digitalnih, koji se u škole uvode kroz pilot projekat "Digitalna učionica". 

Nastava u digitalnom obliku biće organizovana u 2.000 učionica, a učitelji i nastavnici koji su prijavili na javni poziv Ministarstva prosvete već su prošli obuku.  Obuku su prošla dva nastavnika naše škole, čime obezbeđuju opremu u vrednosti od 200.000 dinara, laptop i projektor sa pratećim uređajima.

 

Nastavi sa čitanjem

Realizovana obuka nastavnika - korišćenje interaktivne table u nastavi

27. avgust 2018.

U našoj školi održana je interna obuka "Prezentacija Mozabook-a i primena interaktivne table". Obuku je održao Bojan Grujić, pedagog, direktor "Škole kreativnih veština" iz Jagodine.

Prenosiva interaktivna tabla je uređaj malih dimenzija sa velikim mogućnostima. Koristi se za realizaciju nastavnog gradiva, za testiranje učenika, prezentacije, učenje stranih jezika, video prezentaciju, daje mogućost korišćenja različitih izvora znanja...

Nastavi sa čitanjem

"Projektna nastava-novine u prvom i petom razredu"

23.avgust 2018.

Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja je u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizovao obuku za nastavnike petog razreda, direktore i stručne saradnike, 23/24. avgusta 2018. u  prostorijama osnovne škole "12. decembar" u Sjenici.

 

Nastavi sa čitanjem