Reč direktora

 

Poštovani roditelji, djeco i kolege,

Velika je čast, privilegija i odgovornost biti na čelu ove škole koja ima uspješnu i dugogodišnju tradiciju.

Kroz Osnovnu školu "Vuk Karadžić" prošlo je na hiljade đaka koji su danas vrijedni i uspješni članovi  društva, a mi, njihovi učitelji i nastavnici, se radujemo svim njihovim nagradama i uspjesima. Oni nas uljepšavaju  pred ogledalom.

Ponosni smo na toplu dobrodošlicu koju škola pruža učenicima, roditeljima i svima onima koji su zainteresovani za naš rad i uspjehe. U školi njegujemo zdrave odnose kroz druženje i kreativan timski  rad. Učenici, nastavnici i svi zaposleni svakodnevno su pred novim i drugačijim izazovima, koje uspješno rješavamo stvarajući atmosferu za srećan rast i razvoj djeteta, podsticanje i razvijanje dobrih navika,  učenje ne samo konkretnog gradiva već  i usvajanje zdravog pogleda na svijet i ljude oko sebe.
Za sve ove godine rada u školi upoznali smo mnogo djece. Kada bih sada pozvali brojke u pomoć, od dobijenog zbira bi nas zasvrbjeli dlanovi. Uveseljavali se međusobno, družili se i uvijek imali više pitanja nego odgovora. Njihovi osmjesi i aplauzi su naš  neotuđivi imetak. Nihovi uspjesi, pozdravi, pisma, poruke, fotografije, susreti, pozivi, draži su nam od svih diploma i kolajni koje smo dobijali tuđom voljom.
Zamislite taj svijet koji se svemu raduje i koji od mašte pravi stvarnost i obrnuto. Zamislite taj svijet koji je sam sebi dovoljan, koji kao malena barka plovi ovim tužnim morima i podsjeća nas na sreću, zadovoljstvo, radost života i na sve ono što je ljudsko!

Biti dio ovog kolektiva i učenik ove škole velika je čast i privilegija jer je naš moto, koji nas je vodio kroz uspjehe svih ovih godina, bio uvijek jedan jedini, a to je:  “Obrazovanje je najmoćnije oružje kojim možemo promijeniti svijet.”

 

Direktorka škole: Sadeta Nasufović