[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

RENOVIRANJE OSNOVNE ŠKOLE ,,VUK KARADŽIĆ“

30.3.2022.god.

Osnovna škola ,,Vuk Karadžić“ u Tutinu već niz godina ne prekida svoju nit na uzlaznoj putanji. Ova škola je zbirka dječijih radosti, sticanja znanja, igre... Mozaik sastavljen od požrtvovanih učitelja, razdraganih prvačića, budućih sportista, umjetnika, prvaka u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, vrijednog i hitrog pomoćnog osoblja, stručnog kadra nastavnika, stručnih saradnika objedinjuje i čvrsto povezuje predan rad direktorice škole Sadete Nasufović.

Naime, ovog proljeća započelo je planirano renoviranje zgrade OŠ ,,Vuk Karadžić“. Donatori velikog srca imali su sluha za potrebe učenika i zaposlenih sa kojima ih je upoznala direktorica. Planu su prethodili dugi razgovori utemeljeni na odličnoj komunikaciji i međusobnom povjerenju.

Proces renoviranja započeo je obnovom prostorije za roditelje i trajao par sedmica. Njeni zidovi okrečeni su toplim bojama, pod osvježen novim laminatom, a sama prostorija na kraju obogaćena modernim namještajem. Na isti način renovirane su još dvije prostorije škole, a u toku su i radovi na trećoj.

Zatim, školu krase i nova ulazna vrata. Stara aluminijumska zamijenja su novim PVC kvalitetnim i skupocjenim vratima. Oba ulaza time su dobila sasvim drugačiji i vedriji izgled. Takođe, zamijenjena su i manja vrata, kao i vrata u toaletu za dječake.

Vrijedno i hitro pomoćno osoblje naše škole dobilo je cjelokupno novu prostoriju/portirnicu. Sadašnja portirnica prvenstveno je nešto većih dimenzija od prethodne. A da bi potpuno bila osvježena, stari laminat zamijenjen je novim, a površinu zida više ne čini cigla već regips ploče.

Osim navedenog, u školi su osposobljena i potpuno opremljena oba kabineta za tehniku i tehnologiju. Proces je započet promjenom prozora, krečenjem zidova, a krunisan je zamjenom svih klupa.

Takođe uslijedilo je i krečenje pojedinih zidova u hodnicima, a neki su obloženi regips pločama. Takav je zid na samom ulazu škole. Na taj način novu bijelu površinu krasiće radovi naših učenika. Suprotan ulaz potpuno je okrečen i ukrašen različitim motivima i porukama.

Utvrđeno je da dva stara oluka zbog svoje nefunkcionalnosti nanose veće štete, pa su kompletno oba promijenjena.

Sve navedene promjene zapravno predstavljaju bolje uslove za rad i daju znatan doprinos na polju produktivnosti i kvalitera organizacije rada. Osim direktorice škole iza njih stoje i velika imena sledećih donator:

Ismet Dedeić,

Sead Pepić,

Ruždija Holić,

Denis Kahrović,

Adis Numanović.

Njima su uručene zahvalnice za saradnju, materijalno-finansijsku pomoć i aktivan doprinos u adaptaciji i renoviranju zgrade naše škole.